Πολιτική Επιστροφών - Εγγυήσεων

 

  • Πολιτική επιστροφών:
Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε το προϊόν αναιτιολογήτως και να ζήσετε την καταβολή του τιμήματος που καταβάλατε εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την παραλαβή του προϊόντος. Η Εταιρεία στην περίπτωση αυτή οφείλει να σας επιστρέψει τα χρήματα που καταβάλατε ως τίμημα για την αγορά του προϊόντος, η δε επιστροφή των χρημάτων σας θα πραγματοποιηθεί εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβουμε το προς επιστροφή προϊόν.
Τα έξοδα μεταφοράς της επιστροφής σε περίπτωση υπαναχώρησης βαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη , δεν δεχόμαστε καμία επιστροφή αν δεν εχει προϋπάρξει συννενόηση με το κατάστημα και δεν εχει συμπληρωθεί το σχετικό έγγραφο υπαναχώρησης
 
Μπορείτε ακόμη να επιστρέψετε το προϊόν που αγοράσατε σε κάποιο από τα φυσικά καταστήματα της Εταιρείας και να ζητήσετε την αλλαγή του με άλλον προϊόν ίσης αξίας με το τίμημα που έχετε ήδη καταβάλει ή με πρόσθετο τίμημα εφόσον το επιθυμείτε, μέσα σε δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες από την παραλαβή του προϊόντος.
 
Και στις δύο ως άνω περιπτώσεις, για να είναι εφικτή η επιστροφή, θα πρέπει:
 
1.      Το προς επιστροφή προϊόν να βρίσκεται στην κατάσταση που παραλήφθηκε, δηλαδή να είναι πλήρες, χωρίς φθορές, η συσκευασία του να είναι αυτή που συνοδεύει κανονικά το προϊόν συμπεριλαμβανομένων όλων των ετικετών, απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων κλπ. Και σε κάθε περίπτωση να μην έχει χρησιμοποιηθεί και
2.      Το προς επιστροφή προϊόν να συνοδεύεται από τα σχετικά παραστατικά αγοράς (απόδειξη, φορτωτική κλπ.).
Στις περιπτώσεις που το προϊόν που παραγγέλθηκε από τον πελάτη δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις του και το γεγονός οφείλεται αποκλειστικά σε λάθος εκτίμηση του πελάτη, τότε το κατάστημα δεν έχει καμία ευθύνη και υποχρέωση για αλλαγή του προϊόντος.
Εάν οι προαναφερθείσες προϋποθέσεις δεν πληρούνται το προϊόν θα μας επιστρέφεται με δική σας χρέωση η θα γίνετε μείωση της αξίας του προιόντος κατόπιν συμφωνίας με σχετικό εγγράφο . Σε καμμια περίπτωση 
δεν παραλαμβάνουμε επιστροφές προιοντων χωρις προηγμένος να εχουμε ενημερωθεί 
 
Αντίθετα, εφόσον η επιστροφή / αντικατάσταση γίνεται λόγω αποδεδειγμένης ελαττωματικότητας του προϊόντος τα έξοδα αποστολής του νέου προϊόντος ή επιστροφής των χρημάτων σας, επιβαρύνουν την Εταιρεία.
Για την αντιμετώπιση ελαττωμάτων ή ελλείψεως συνομολογημένων ιδιοτήτων στα πωλούμενα είδη ισχύουν οι προβλέψεις του αστικού κώδικα. Για να θεωρείται μία ιδιότητα συνομολογημένη, θα πρέπει να πιστοποιείται ως τέτοια εγγράφως από αμφότερα τα μέλη.
Οποιαδήποτε ζημία υποστεί το προϊόν κατά την επιστροφή του προς εμάς, βαρύνει αποκλειστικά εσάς.
Τέλος, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας σε περίπτωση επιστροφής παραγγελθέντος προϊόντος, σας συνιστούμε να επικοινωνούμε προηγουμένως με την Εταιρεία τηλεφωνικά στο 210-2791824 ή με e-mail.
Τα προϊόντα μεταφέρονται με κίνδυνο του ΑΓΟΡΑΣΤΗ. Η επιχείρησης μας στα πλαίσια καλής πρόθεσης είναι σε θέση να αντικαταστήσει η να αποστείλει νέο προϊόν σε περίπτωση που προκύψει ζημιά κατά την μεταφορά. Σε περίπτωση που παραλάβετε κάποιο προϊόν σπασμένο επικοινωνήστε αυθημερόν με εμάς αλλά κάνετε αναφορά ζημιάς και στην Κούριερ. Η επιχείρηση μας κάνει την ασφαλέστερη δυνατή συσκευασία ώστε τα προϊόντα να φθάσουν ακέραια σε εσάς και έχει σχεδόν μηδενικό ποσοστό φθοράς ακόμα και σε εύθραυστα αντικείμενα. Σε περίπτωση που κατά την παραλαβή του δέματος έχετε την υποψία ότι είναι σπασμένο ή δείτε το δέμα ταλαιπωρημένο  μην το παραλάβετε.
 
Για αντικείμενα πολύ μεγάλου όγκου ή βάρους χρησιμοποιούνται Μεταφορικές Εταιρίες για όλη την Ελλάδα με χρέωση που προκύπτει κατόπιν συνεννόησης.
 
Παραγγελίες με αξία προϊόντων κάτω των 10 € δεν αποστέλλονται σε νέους πελάτες αν δεν προπληρωθούν (δηλαδή όχι με αντικαταβολή). Σε περίπτωση προπληρωμής δεν υπάρχει ελάχιστο όριο.
 
 
 
Εγγύηση και Επιστροφή Προϊόντων
 
Η Louizidishome.gr βεβαιώνει ότι σύμφωνα με την εγγύηση τα προϊόντα λειτουργούν άριστα και σύμφωνα με τις προδιαγραφές των κατασκευαστών ή των συναρμολογητών τους. Η εγγύηση ισχύει από την ημερομηνία που αναφέρεται στην νόμιμη απόδειξη αγοράς ή στην ειδική θέση του εντύπου εγγύησης. 
 
Γενικοί όροι - Εγγύηση προϊόντων
Η εγγύηση ισχύει μόνο με την επίδειξη του εντύπου εγγύησης και την νόμιμη απόδειξη αγοράς. Τα προϊόντα που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα μας καλύπτονται από ελάχιστη διετή νομική εγγύηση. Μεσά σε αυτά τα δύο χρόνια ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα, σε περίπτωση που θεωρεί ότι ένα προϊόν είναι ελαττωματικό ή δεν ανταποκρίνεται στη διαφημιζόμενη εμφάνιση ή λειτουργία, να αποστείλει το προϊόν στην εταιρεία μας και στη συνέχεια αναλαμβάνει η εταιρεία τη διαδικασία εξακρίβωσης ή μη των λεγομένων του πελάτη.
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2251/1994 αρ. 3ε παρ. 1, εάν η επιστροφή πραγματοποιηθεί εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παράδοση και το προϊόν είναι ελαττωματικό, τα έξοδα αποστολής αναλαμβάνει η εταιρεία μας. Μετά το πέρας του διαστήματος αυτού, τα έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν τον πελάτη.
Εντός του διαστήματος αυτού που ορίζει ο νόμος, μπορείτε να αποστείλετε αίτημα επιστροφής στο email info@louizidishome.gr ή με τηλεφωνική επικοινωνία στο 210-2791824 10:00-17:00, Δευτέρα έως Παρασκευή. Το δικαίωμα αυτό μπορεί να το ασκήσει ο πελάτης σε κάθε αγορά που πραγματοποιεί. 
Τα προς επιστροφή προϊόντα πρέπει να μην έχουν χρησιμοποιηθεί, να είναι στην αρχική τους συσκευασία και σε άριστη κατάσταση. Οποιαδήποτε χρήση των προδοθέντων προϊόντων πέραν της απαραίτητης για την επιθεώρησή τους κατά την παράδοση, ακυρώνει το δικαίωμά σας για επιστροφή. 
Δεν μπορούν να επιστραφούν προϊόντα χωρίς την αρχική τους συσκευασία ή με παραβιασμένη συσκευασία, μεταχειρισμένα, χρησιμοποιημένα ή κατεστραμμένα ενώ μπορούμε να αξιώσουμε αποζημίωση ακόμη και για αχρησιμοποίητα προϊόντα εφόσον επιστρέφονται καταπονημένα, ελλιπή ή με φθορές. 
Σε περίπτωση που το προϊόν αποδειχτεί ελαττωματικό λογω κατασκευής, τότε ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει επιδιόρθωση του προϊόντος ή αντικατάσταση του προϊόντος ή ακύρωση της αγοράς και πλήρη επιστροφή του ποσού που κατέβαλε. Σε περίπτωση που το προϊόν δεν αποδειχτεί ελαττωματικό τότε απλά επιστρέφεται στον καταναλωτή και τα έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν αποκλειστικά τον καταναλωτή.
Μετά το πέρας των 14 ημερών, με το αποδεικτικό της αγοράς σας, βάσει νόμου, έχετε εγγύηση του προϊόντος καλής χρήσης για 2 χρόνια για το ηλεκτρικό κομμάτι. Το σπάσιμο και τα ανταλλακτικά δεν καλύπτονται απο την εγγύηση. Τα ανταλλακτικά είναι με χρέωση εφόσον μπορεί να μας το προμηθεύσει ο προμηθευτής και δεν έχει καταργηθεί το προϊόν.
Η παρούσα εγγύηση δεν καλύπτει τα αναλώσιμα μέρη των συσκευών και βλάβες υπαιτιότητας του αγοραστή (πχ.  μπαταρίες, τροφοδοτικά, λάμπες, χτυπήματα της συσκευής ή πέσιμο, καλώδια σύνδεσης, κεραίες, κλπ). 
Σας συστήνουμε να ελέγχετε, κατά την στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας σας, την κατάσταση των προϊόντων και το άθικτο της συσκευασίας τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα π.χ. σπασμένο εμπόρευμα, λάθος είδος, ελλιπή εξαρτήματα και να μας ενημερώνετε άμεσα.
 
Δεν θα γίνονται δεκτά προϊόντα στις ακόλουθες περιπτώσεις:
Όταν η βλάβη προέρχεται από ατύχημα, κακή συνδεσμολογία, πτώση, έκθεση σε ακραία επίπεδα θερμοκρασίας, υγρασίας, κραδασμού ή ρίψης υγρών.
Όταν το προϊόν υποβάλλεται σε φυσική ή ηλεκτρική καταπόνηση πέρα από τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
Όταν ο αριθμός κατασκευής ή τα διακριτικά σήματα της συσκευής έχουν αλλοιωθεί, αφαιρεθεί ή καταστραφεί.
Όταν το προϊόν χρησιμοποιείται σε περιβάλλον που δεν προβλέπεται από τον κατασκευαστή.
Όταν η βλάβη προέρχεται από κακή εγκατάσταση.
Όταν δεν ακολουθούνται οι διαδικασίες συντήρησης του κατασκευαστή.
 
 
Προϊόντα που δεν επιστρέφονται:
Για λόγους υγιεινής δεν επιστρέφονται (εκτός εάν είναι ελαττωματικά) τα εξής προϊόντα:
Ζώνες αδυνατίσματος προϊόντα που έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα
Ξυριστικές μηχανές
Κουρευτικές μηχανές
Συσκευές μασάζ
Προϊόντα από τα οποία έχουν αφαιρεθεί τα απαραίτητα προστατευτικά, ετικέτες και καρτελάκια του προμηθευτή / κατασκευαστή
Κάθε προϊόν που στην ιστοσελίδα έχει την ένδειξη «μη επιστρεφόμενο»
Τα εποχιακά προϊόντα, όπως για παράδειγμα χριστουγεννιάτικα είδη, αποκριάτικα είδη, είδη συσκευασίας, τσάντες δώρου και οποιοδήποτε άλλο προϊόν συγκαταλέγεται στα εποχιακά δεν μπορεί να επιστραφεί. Σε περίπτωση αλλαγής εποχιακού προϊόντος, δεν ισχύει η επιστροφή χρημάτων και μπορούν μόνο να αλλαχθούν με παρόμοια εποχιακά προϊόντα.
 
 
Διαδικασία επιστροφής προϊόντος
Κάθε προϊόν που επιστρέφεται θα πρέπει να συνοδεύεται από την φόρμα επιστροφής με συμπληρωμένο τον αριθμό παραγγελίας κατά την αρχική σας παραγγελίας καθώς και τον κωδικό του προϊόντος που είχατε παραγγείλει και την απόδειξη αγοράς φωτοτυπία. 
Εκτυπώστε την φόρμα επιστροφής  και αποστείλετε μαζί με το προς επιστροφήν προϊόν. Ενναλακτικά για οτιδήποτε αφορά ελάττωμα προϊόντων ή service αυτών, η γνωστοποίηση προς την εταιρεία μας γίνεται με αναφορά του σφάλματος στο email info@louizidishome.gr 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Προϊόντα που επιστρέφονται χωρίς φόρμα και κωδικό επιστροφής δεν γίνονται δεκτά ενώ επιστροφές που αφορούν αντικατάσταση προϊόντων ή επιστροφές χρημάτων πρέπει να συνοδεύονται απαραιτήτως από την πρωτότυπη απόδειξη αγοράς. 
Ο τρόπος και τα έξοδα μεταφοράς από και προς το κατάστημα μας
καθώς και η ενδεχόμενη ασφάλιση των συσκευών είναι
επιλογή και ευθύνη του πελάτη.
Προσοχή !
Τα προς επιστροφή ή αντικατάσταση προϊόντα πρέπει να επιστρέφονται στην έδρα μας
Με την παραλαβή των εμπορευμάτων ο πελάτης αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους ανωτέρω όρους. Όλα τα προϊόντα που διαθέτει το ηλεκτρονικό μας κατάστημα καλύπτονται από την επίσημη εγγύηση του εκάστοτε κατασκευαστή, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους υπέρ των καταναλωτών, καθιστώντας έτσι τις ηλεκτρονικές σας αγορές σίγουρες, ασφαλείς και προσιτές όπως και σε κάθε άλλο φυσικό κατάστημα. 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ !
Το κατάστημα μας  διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις συναλλαγών. Η τροποποίηση ή ανανέωση θα ισχύει από την στιγμή που θα ενημερωθεί σχετικά το παρόν κείμενο για οποιαδήποτε αλλαγή. Τιμές, προδιαγραφές και τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντων μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Επισης φωτογραφίες που παρουσιάζονται στις ιστοσελίδες των προϊόντων είναι ενδεικτικές και πιθανόν να υπάρχουν μικρές διαφορές σε λεπτομέρειες, σχέδια ή χρωματισμούς.