ΨΩΜΙΕΡΕΣ-τι πρέπει να προσέξω στη επιλογή.
Στολίζει τον πάγκο της κουζίνας, το ανοίγουμε κάθε μέρα και φυλάμε μια καθημερινή και..αρχαία τροφή! Το ψωμί μας!
Τι πρέπει να προσέξουμε όταν επιλέγουμε ψωμιέρα για τον πάγκο μας;
Τρία πράγματα θα πρέπει να προσδιορίσουν την επιλογή ψωμιέρας: Το υλικό κατασκευής, ο πιθανός σχεδιασμός αερισμού και το σημείο τοποθέτησης.
Κατά σειρά προτεραιότητας προτείνουμε να επιλέξετε ψωμιέρα με κύριο υλικό κατασκευής το ξύλο λόγω των πόρων και του φυσικού αερισμού, έπειτα οι μεταλλικές τείνουν να προστατεύουν αρκετά καλά το περιεχόμενο, ενώ οι πλαστικές αποτελούν ναι μεν μια οικονομική επιλογή, όμως σε άμεση επαφή επηρεάζουν την φρεσκάδα του ψωμιού.
Δεύτερο κριτήριο στην επιλογή ψωμιέρας αποτελεί ό αφανής σχεδιασμός αερισμού. Οι ξύλινές τείνουν να κλείνουν οριακά ερμητικά, με αποτέλεσμα και να διατηρούν φρέσκο το προϊόν ενώ παράλληλα το προστατεύουν από έντομα. Οι μεταλλικές ψωμιέρες φέρουν συνήθως τρυπούλες στο σώμα τους που με θετική επίδραση στην φρεσκάδα του ψωμιού όμως αφήνουν ένα μικρό παραθυράκι για ανεπιθύμητα έντομα. Μηχανισμούς με τρύπες φέρουν κατά κύριο λόγο και οι πλαστικές.
Τέλος το σημείο τοποθέτησης αποτελεί βασικό κριτήριο ως προς το μηχανισμό ανοίγματος της ψωμιέρας μας! Ανάλογα την ελευθερία του χώρου επιλέγουμε το αντίστοιχο άνοιγμα! Με καπάκι, ή με πορτάκι προς τα πάνω ή κάτω. Μικρή αλλά σημαντική καθημερινή λεπτομέρεια!
Πλέον οι επιλογές στο design και τις τιμές σε ψωμιέρες είναι πολλές! Ενώ έχουν προκύψει και συνδυασμοί κατασκευών, όπως μεταλλικές με ξύλινα στοιχεία που τείνουν να επικρατήσουν.